Vil avskaffe kvinnedagen

Fedrelandsvennen: – Det er tåpelig å kalle likestillingsdagen for kvinnedagen, mener fylkesformann i Vest-Agder FpU, Helene Bjerke Fredheim.

KRISTIANSAND: Lørdag 8. mars gikk ikke Bjerke Fredheim i tog. I stedet holdt hun og kollegaer aksjon mot kvinnedagen i Markens gate.

God respons
– Vi var totalt fire som delte ut brosjyrer til kvinner, og argumenterte for å avskaffe kvinnedagen. Jeg synes vi fikk veldig god tilbakemelding fra kvinnene vi møtte, sier fylkesformann i Vest-Agder FpU, Helene Bjerke Fredheim, til fvn.no.

Hun legger ikke skjul på at hun ikke har noe til overs for kvinnedagen.

– Jeg mener at det nå er på tide å avskaffe denne dagen. Vi har kommet langt med likestillingene i Norge, og vi trenger ingen egen dag hvor folk skal synes synd på oss, forklarer Bjerke Fredheim.

Fylkesformannen synes kvinnedagen har blitt en dag for syting og klaging.

Lik lønn
– Det er tåpelig å kalle likestillingsdagen for kvinnedagen, for vi kvinner har jo gode rettigheter og jobber i Norge. Vi har til og med lik lønn. Det er i andre land at kvinner er undertrykket, påpeker hun.

Bjerke Fredheim er også sterkt imot kjønnskvotering.

– Det er diskriminerende at noen får en jobb fordi de er kvinne. Kvinner er ingen ensartet gruppe, og trenger ikke særordninger for å få toppstillinger i samfunnet. Vi kan klare å oppnå våre mål, følge våre drømmer og få den karrieren vi ønsker på lik linje med menn gjennom målrettet arbeid, understreker hun.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.

CategoriesUncategorized