Stavanger skal bli FpU-land

Bygdebladet: Henrik Hanasand (17) vil gjøre FpU Stavanger til det beste FpU-laget i landet. Allerede er det størst.

Henrik Hanasand (17) fra Rennesøy er ny formann i Stavanger FpU. Han har som mål at partilaget skal vokse seg stort og bli som en ungdomsklubb der det er kult å være. (Foto: Sigbjørn Berentsen)

– Jeg føler at dette er partiet for meg, sier han ved kontorpulten i Stavanger.
Henrik Hanasand fra Rennesøy er konstituert som ny formann i Stavanger FpU. Noe lokallag i hjemkommunen har han ikke tro på, det vil bli for lite.
– Bedre å være ett stort lag med mange aktive medlemmer, og større ressurser, sier han.

Unge Hanasand overtok i forrige uke som formann i et ungdomslag som har 272 medlemmer. Han har målet klart: 400 medlemmer innen utgangen av 2009.
– 2009 er valgår og moderpartiet skal bli størst noensinne. Da er det viktig også for oss å bli større. Vi skal bli best, og få flere aktive medlemmer.
– Hvordan skal det skje?
– Vi skal bli et lag der ungdom trives, nesten som en ungdomsklubb der det er kult å være.
– En ungdomsklubb der politikk kommer i andre rekke?
– Nei, nei. Vi skal arrangere kurs og seminarer. I januar var vi på tillitsmannskonferanse i Oslo sammen med hele FpU. Siste helga i mars er vi vertskap for FpU sitt landsmøte. Ingen delegater skal være i tvil om at de kommer til FpU-byen Stavanger da, smiler Hanasand.

Den nye formannen går på andre året (allmennlinja) på St. Olav videregående skole. Etter ungdomsskolen begynte han på Kongsgård (Stavanger Katedralskole), der han droppet ut etter et halvt år.
– For mange sosialister der, sier han og smiler litt. Men blir raskt alvorlig.
– Jeg ble provosert av deres syn på mennesker som så svake at folk som ikke kan bestemme over eget liv. Det er stikk i strid med det jeg mener, slår han fast.
– Hvorfor begynte du på Kongsgård da?
– Fordi det var den beste skolen. St. Olav er mer blå, og det er mindre politisk aktivitet der. På Kongsgård var det politikk hele tida.

Etter tida på Kongsgård begynte han å se seg om etter det politiske partiet han kunne være mest enig med. Høyre var «for slappe fordi de snakker for mye rundt grøten».
– Frp tiltalte meg mer fordi medlemmene der er mer rett på sak og sier det de mener, sier Henrik Hanasand.

«Skole» vil bli det viktigste fram mot 2009 for Frp, mener den ferske FrU-formannen.
– Vi ønsker en skole som setter elevene mer i sentrum, økt frihet til å bestemme utdanningsløpet allerede fra 1. klasse på videregående skole. økt lærelønn og og etter- og videreutdanning er også viktige ting, sier formannen, som inviterer til møte med debatt om bistandspolitikk i kveld (torsdag) i lokalene i Breigata i Stavanger.

Er du ikke medlem?

Som medlem i FpU får du være med på å utvikle morgendagens politikk og delta på mange spennende arrangementer.

CategoriesUncategorized